برگزاری کارگاه آشنایی با برنامه ملی خودمراقبتی در مرکز بهداشت شهرستان ایلام
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان ایلام، در راستای اجرای برنامه ملی خودمراقبتی و افزایش سواد سلامت جامعه، با شعار "هر خانه یک پایگاه سلامت است" سه شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۱، کارگاه آموزشی، توجیهی برنامه ملی خود مراقبتی با حضور معاونت بهداشتی مرکز بهداشت شهرستان ایلام، مسئول واحد آموزش سلامت، مسئول واحد جلب مشارکت های مردمی و با همکاری مرکز آموزش بهورزی جهت رابطین آموزش سلامت شاغل در مراکز بهداشتی، روستایی، پایگاه های سلامت و خانههای بهداشت تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان ایلام در سالن کنفرانس مرکز بهداشت شهرستان ایلام برگزار گردید.
در ابتدای کارگاه، مهندس افشین عباسی ضمن عرض خیرمقدم از اهمیت واحد آموزش سلامت سخن گفت و بر آموزش صحیح و اصولی در جهت اجرای برنامه تاکید کرد. وی خود مراقبتی را گام اول سلامت خواند و اهداف برنامه ملی خود مراقبتی را بیان نمود.
در ادامه، پیش آزمونی در خصوص برنامه از رابطین سلامت حاضر در کارگاه جهت ارزیابی آنها انجام شد.
سپس، مسئول واحد آموزش سلامت، خانم بشیری سخنان خود را با ارائه تاریخچه ای از برنامه تحول سلامت آغاز کرد. وی با بیان تعریف خود مراقبتی و فواید اجرای این برنامه ملی و اهداف آن سخنان خود را ادامه داد، سپس به تشریح برنامههای ملی خود مراقبتی و اصول استخراج شاخص های برنامه و طراحی برنامههای مداخلهای در راستای ارتقاء شاخص ها سخن گفت. با توجه به بروز رسانی شدن سامانه سیب و امکان ثبت سفیران سلامت خانوار و همچنین ثبت کلاس های گروهی و گزارش دهی، آموزشهایی را ارائه داد.
در ادامه، خانم عموزاده کارشناس جلب مشارکت های مردمی به تعریف مشارکت مردم و فواید آن در جامعه اشاره کرد. وی بیان داشت که درگیر شدن جامعه در ارتقای سلامت (دولت و جوامع محلی در برنامه ریزی اجرا و کاربرد فعالیت های سلامت مشارکت داشته باشند) موجب افزایش مواردی چون سواد سلامت، توانمندسازی فردی و سطح سلامت فردی، دسترسی و پوشش خدمات برای اقشار آسیب پذیر و نزدیک شدن نیازهای واقعی سلامت مردم به نیازهای درک شده متخصصین و همچنین افزایش دسترسی به منابع و حتی کاهش مهاجرت ها می شود. همچنین راهکارهایی برای افزایش جلب مشارکت ارگانها، اداره ها و کارکنان شاغل در انها جهت اجرای برنامه بیان نمود.
درادامه کارگاه، خانم رضاپسند کارشناس واحد آموزش سلامت درخصوص سفیر سلامت، انواع سفیران سلامت و گروه های خودیار (که فرایندی خود جوش است و در آن افرادی که مشکل یا آرمانی مشابه دارند به یکدیگر کمک می کنند که سلامتیشان ارتقا یابد) و نقش سازنده آنها در اجرای برنامه خود مراقبتی اشاره نمود.
. گفتنی است، در جریان این کارگاه مرکز آموزش بهورزی فرم نظرسنجی در خصوص نحوه ی تدریس مدرسان و همچنین وضعیت اجرای کارگاه (زمان اجرای گارگاه، فضای فیزیکی، وسایل سرمایشی و گرمایشی و ...) بین رابطین سلامت حاضر در جلسه با هدف بهتر برگزار شدن کارگاه ها در آینده توزیع شد.
سپس، پس آزمونی جهت ارزیابی کارگاه و تاثیر آن بر میزان آگاهی رابطین سلامت حاضر در کارگاه انجام شد.
در پایان این کارگاه، حاضرین سوالات و پیشنهادات خود را بیان نموده و جهت رفع موانع و مشکلات اجرای برنامه به بحث و تبادل نظر پرداختند و کارشناسان مربوطه راهکارها را بیان نمودند و مقرر گردید رابطین سلامت حاضر در جلسه کلیه ی آموزشها را به همکاران خود در مرکز مربوطه انتقال داده و گزارش عملکرد خود را به واحد آموزش سلامت ارائه نمایند.