اخبار

تاریخ انتشار: یکشنبه 20 مهر 1399
هفته سلامت روان ( 18 لغایت 24مهر ماه ) گرامی باد

  هفته سلامت روان ( 18 لغایت 24مهر ماه ) گرامی باد

امتیاز: Article Rating

هفته سلامت روان ( 18 لغایت 24 مهرماه ) گرامی باد

سازمان بهداشت جهانی شعار امسال این سازمان را بمناسبت روز جهانی سلامت روان «سلامت روان برای همه : سرمایه گذاری بیشترـ دسترسی بیشتر، برای همه ، همه جا» اعلام نمود .

سلامت روان عبارتست از رفتار موزون و هماهنگ با جامعه و شناخت و پذیرش واقعیات اجتماعی و قدرت سازگاری با آنها ارضای نیازهای خویش به طور متعادل درعین هدفداری در زندگی و شکوفا کردن استعدادهای فطری خود .

سلامت روان به حالتی از سلامتی گفته می شود كه فرد به کمک آن به توانایی های خود پی می برد، بر استرس های طبیعی زندگی اش غلبه می كند ، به طور مؤثر كار می كند و قادر به همكاری با اقشار جامعه است .

 و همچنین سلامت روانی به نحوه تفکر احساس و عمل اشخاص بستگی دارد. به طور کلی افرادی که از سلامت روانی برخوردار هستند. نسبت به زندگی نگرش مثبت دارند. آماده برخورد با مشکلات زندگی هستند. در مورد خود و دیگران احساس خوبی دارند. در محیط کار و روابطشان مسئولیت پذیر می باشند . زیرا وقتی از سلامت روانی برخوردار باشیم انتظار بهترین چیزها را در زندگی داریم و آماده برخورد با هر حادثه ای هستیم ما با آموختن ویژگی های سلامت روانی بهتر می توانیم به روح و روان متعادل و شاد دست یابیم.

سلامت روانی در بسیاری از موارد مانند سلامت جسمی است و باید به آن توجه کافی داشت. بسیاری از مردم برخی اوقات احساس افسردگی می کنند همان طور که بسیاری از آن ها دچار سرماخوردگی می شوند. از همین رو نمی توان از همه ناراحتی های روحی جلوگیری کرد همان طور که از بروز همه بیماری های جسمی نیز نمی توان ایمن بود .

در حقیقت بهداشت روان را می توان یكی از قدیمی ترین موضوعات به شمار آورد ، زیرا بیماری های روانی از زمان های

قدیم وجود داشته ، طوری كه بقراط حدود 400 سال قبل از میلاد معتقد بوده كه بیماری های روانی را مانند بیماری های جسمی باید درمان کرد.                                                                                                        

رسیدن به سلامت روانی به هیچ وجه تصادفی نیست نیل به این هدف باصرف زمان و زحمت محقق می شود . همچنین نباید فراموش کرد که اعتماد به نفس کلید سلامت روانی است . وقتی که اعتماد به نفس بالا باشد از زندگی رضایت داریم هدف های زندگی را مشخص می کنیم و به آنها می رسیم برای حل مشکلات به خود اتکا می کنیم روابط سالم و قوی ایجاد می نمائیم و ناملایمات و پستی و بلندی های زندگی را می پذیریم. سلامت روانی و جسمی هر دو برای خوشبختی انسان ضروری اند .

روانشناسان رسالتی بزرگ بر دوش دارند چونان که تزکیه و ترمیم و بازآفرینی روانی سالم را اول در جهان خویش هویدا می‌کنند و بعد این تزکیه زندگی شده را به دست‌اندازهای روح و روان بشریت می‌کشانند.     

 

                                                     

نشانه هایی که درباره به خطر افتادن سلامت روان هشدار می دهند :

  1. احساس نگرانی و غمگینی و ترس دائمی و بدون دلیل
  1. از دست دادن سریع تعادل روانی  
  2. بی خوابی های مكرر
  3. افسردگی و سرخوشی متناوب و به صورت ناتوان كننده
  4. بی‌علاقگی و تنفر دائمی نسبت به مردم
  5. آشفتگی زندگی
  6. عدم تحمل دائمی فرزندان
  7. همواره خشمگین شدن و بعد دچار پشیمانی گشتن
  8. دائما حق را به خود دادن و دیگران را ناحق شمردن
  9. احساس درد و شكایت های بی‌شمار بدنی كه علتی برای آن پیدا نمی شود.
  10. اگر شخصی وجود یكی از علائم فوق را در خود قطعی بداند، باید به روانشناس مراجعه کند.

 

 

 

 

.

 

تصاویر
  • هفته سلامت روان ( 18 لغایت 24مهر ماه ) گرامی باد
ثبت امتیاز