رسالت روانشناسان مرکز بهداشت شهرستان ایلام در دوران کرونا
امتیاز:
با شیوع بیماری کرونا ترس، استرس و اضطراب ناشی از بیماری نیز در جامعه گسترش پیدا کرد که به دنبال آن نقش روانشناسان در این دوران پررنگ تر شد. با توجه به صدمات روحی و روانی که این بیماری در جامعه ایجاد کرد می طلبید که روانشناسان و مشاوران به میدان مبارزه با این بحران وارد شوند.
در این راستا خانم مریم السادات دربندی کارشناس مسئول سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان ایلام گفت: با آغاز بحث شیوع بیماری کرونا در همان بدو امر روانشناسان با پیوستن به سامانه۴۰۳۰ به میدان مبارزه با این بحران جهت کاهش اضطراب و علائم روانشناختی متفاوت که منجر به مشکلات خلقی، خواب، رفتارها و علائم شبه هراس شده بود وارد شدند و نیز فعالیت بسیار چشمگیر و گسترده ای در کنار دیگر پرسنل بهداشتی جهت غربالگری کووید ۱۹ داشتند.
از آن جایی که ارتقای سطح توانمندی و کیفیت زندگی مبتلایان به ویروس کرونا و درمان اختلالات روانی مزمن و نیز حفظ بهداشت روانی خانواده ها در وضعیت بحرانی کنونی از وظایف ذاتی روانشناسان است، کارشناسان سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان ایلام با برقراری تماس تلفنی با مبتلایان به ویروس کرونا و خانواده های آنان و نیز مشاوره های حضوری توانستند در جلوگیری از گسترش بیماری و آرامش روانی جامعه موُثر واقع شوند.
ایشان افزودند: با توجه به اینکه از زمان تشخیص بیماری کرونا تا تشدید و مرگ بیمار معمولاً کمتر از دو هفته زمان صرف می شود و در این مدت هم ممکن است همراهان امکان ملاقات و حضور در کنار بیمار را نداشته باشند و نیز امکان برگزاری مراسم ترحیم برای بازماندگان وجود ندارد، طبیعی است که اعضای خانواده متوفی نتوانند خود را با مسئله سوگ سازگار نمایند لذا، کارشناس سلامت روان منتخب، طی برقراری تماس تلفنی با خانواده متوفی و ارزیابی روانی، مشاوره سوگ را طبق پروتکل وزارت بهداشت انجام می دهد و همچنین طی چک لیست مشخصات متوفیان تکمیل شده توسط ایشان به کارشناس مسئول مددکاری اجتماعی دانشگاه برای ارزیابی و ارجاع به سازمان های حمایتی ارسال می گردد.
خوشبختانه با کمک کارشناسان سلامت روان توانستیم بر بحران روانی پیش و بعد از بیماری کرونا فائق آییم وهمچنان این تلاش ادامه دارد....