جلسه ی هم اندیشی پیشگیری ازبحران آسیب های روانی ناشی از بیماری کرونا
امتیاز:
با استعانت از خداوند متعال جلسه ای تحت عنوان هم اندیشی پیشگیری از بحران آسیب های روانی ناشی از بیماری کرونا در محل سالن کنفرانس مرکز بهداشت شهرستان ایلام مورخ 99/01/26 بر گزار گردید.
در ابتدای جلسه آقای دکتر کریمی ریاست محترم مرکز بهداشت شهرستان ایلام در رابطه با جدی و مهم بودن بیماری کرونا و توجه ویزه به این امر صحبت کردند . و همچنین راههای مقابه با استرس و اضطراب حاصل از شیوع بیماری کرونا در بین عموم مردم ،آموزش های لازم و کافی توسط روانشناسان به آحاد مردم در ارتباط با مشکلات ناشی از نتیجه بیماری کرونا وبکار گرفتن همه جانبه تفکر و خلاقیت همه نیروهای سلامت روانی ، اجتماعی و اعتیاد واحدهای مرتبط با گروه و نقش مهم روانشناسان مراکز برای مدیریت این بحران از لحاظ بار روانی تاکید داشتند.
در ادامه جناب آقای مهندس عباسی معاونت محترم بهداشتی بر شناسایی و علی الخصوص اجرای برنامه های عملیاتی روانشناسی برای گروه های مبتلایان به ویروس کووید 19 و خانواده های متوفیان این بیماری و پرستاران ونیز سایر افراد جامعه تاکید اساسی داشته اند.
سپس سرکار خانم دربندی کارشناس مسئول واحد بهداشت روان شهرستان ضمن خوش آمد گویی به حضار جلسه ، توضیحاتی در مورد شرایط موجود و لزوم فعالیت و تاثیرگذاری هرچه بیشتر کارشناسان واحد بهداشت روان مراکز پرداختند.
همچنین آقای دکتر محمدیان ریئیس محترم مرکز تحقیقات آسیب های روانی اجتماعی ، ابتدا با اشاره به اینکه کرونا ویروس یک بحران جهانی تلقی می شود و تاثیرات روانی آن نباید نادیده گرفته شود اذعان داشتند که لازم است برای هر مرکز شهری و روستایی پروتکل های عملیاتی خاص به صورت گام به گام نگاشته شود چرا که در غیراین صورت مداخلات کارایی مناسبی نخواهند داشت در ضمن دکتر محمدیان به تدوین پرو پوزال به منظور پزوهش در برنامه های آتی تاکید داشتند . در ادامه کلیه روانشناسان نظرات و پیشنهادات کاربردی و عملیاتی را در خصوص کاهش بار آسیب های روانی مردم را در این شرایط ارائه دادند .
سپس جناب آقای افروز مسئول محترم مرکز بیماریهای رفتاری نیز پیشنهاداتی همانند در نظر گرفتن خطوط تلفن ثابت مشاوره برای روانشناسان مراکز بهداشتی ، آنکال بودن 24 ساعته آنها ، لزوم در نظر گرفتن شرایط انگ زدایی از خانواده ای مبتلایان و ... ارائه دادند .
در انتهای جلسه ضمن آنکه کارشناسان بهداشت روان هر کدام به بیان نقطه نظرات خاص پرداختند ، مقرر گردید جلسه بعدی جهت ارائه طرح های عملیاتی هفته آینده مورخ 1/2/99 در همین مکان و با تشریح روند "مشاوره سوگ "توسط خانم دکتر نورمحمدی ارائه گردد ،و نیز بحث در مورد ایجاد سامانه های تلفنی مورد نظر روانشناسان مراکز ، تقسیم بندی اعضا در قالب تیم های جداگانه و همچنین تهیه دستور العملهای مربوط به خانواده های بیماران کووید 19 و باز ماندگان متوفیان انجام گردد .
جلسه با ذکر صلوات پایان یافت .