اخبار

تاریخ انتشار: چهارشنبه 26 تیر 1392
کارگاه آموزشی بیماریهای منتقله از آب و غذا(با تاکید بر التور)

  کارگاه آموزشی بیماریهای منتقله از آب و غذا(با تاکید بر التور)

امتیاز: Article Rating
پديده جهاني شدن و افزايش مسافرت‌ها و توسعه گردشگري و همچنين افزايش مصرف غذا در خارج از منزل در جوامع مختلف بيماري‌هاي منتقله از آب و غذا را به عنوان يك مشكل بهداشتي جهاني مطرح كرده است
نكته مهم ديگر اين است كه بيماري‌هاي ناشي از آلودگي‌هاي آب وغذايي معمولاً در 24 تا 48 ساعت بدون هيچگونه مداخله پزشكي بهبود مي‌يابند و معمولاً تشخيص داده نشده و گزارش نمي‌شوند اين مسئله به ويژه در غياب نظام مراقبت فعال ،كار تشخيص به موقع و پاسخ‌دهي مناسب و كنترل آنها را بسيار مشكل مي‌سازد و بروز طغيان‌هاي بيماريمنجر به تلفات انساني و خسارت‌هاي مادي فراوان مي‌شود. 
 
تعریف طغیان منتقله ازآب و غذا:
 
اگر دونفر یا بیشتر از یک غذا یا آشامیدنی مشترک استفاده کرده و علائم بالینی مشترکیداشته باشند طغیان بیماری منتقله از آب یاغذا اتفاق افتاده است.
 
بهداشت مواد غذایی
مواد غذایی از هر دسته و گروهی باشند چه به صورت مایع ، نیمه جامد و خشک با توجه به ویژگیهای فساد پذیری که دارند همیشه در معرض تهاجم رقبای خطرناکی مانند میکروارگانیسمها، حشرات و جوندگان و عواملی مانند رطوبت ، حرارت ، نور و هستند و در مراحل طولانی از تولید ، تهیه و حمل و نقل نگهداری ، طبخ و مصرف ممکن است در شرایط غیر بهداشتی قرار گرفته و آلوده شده و یا تغییر کیفیت داده و برای مصرف کننده خطرناک باشند. به طوریکه ایجاد عوارض مختلفی که بستگی به نوع مواد غذایی و میزان آلودگی دارد از مسمومیت خفیف بیماریهای مزمن و گاهی مرگ می نماید.
 
اهمیت کنترل مواد غذایی
 
طبق گزارش سازمان جهاني بهداشت ساليانه حدود 2/2 ميليون كودك زير 2 سال در اثر بيماريهاي اسهالي جان خود را از دست مي دهند كه علت عمده آن آلودگي غذا و آب آشاميدني مي باشد.
 

 

 

 جهت کسب اطلاعات بیشتر لینک های زیر را دانلود نمایید:

 

 

فایل یک

فایل دو

فایل سه

 واحد مبارزه با بیماریها مرکز بهداشت شهرستان ایلام

... ...

 
......

 

تصاویر
  • کارگاه آموزشی بیماریهای منتقله از آب و غذا(با تاکید بر التور)
ثبت امتیاز