معرفی واحد:
واحد بهبود تغذيه جامعه يكی از گروه هاي ستادي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ایلام مي باشد. رسالت واحد بهبود تغذيه جامعه برنامه ريزي و سياست گذاري بهبود امنيت غذايي و ارتقاء كيفيت تغذيه آحاد مردم شهرستان ایلام از طريق ارتقاي سطح دسترسي فيزيكي، اقتصادي،افزايش سواد و فرهنگ تغذيه اي و رهايي از بيماريهاي مرتبط به غذا با  بكار گيري استراتژي هايي مانند اطلاع رساني و آموزش، مشاركت در تدوين سياست هاي نوين در عرصه غذا و تغذيه در برنامه هاي توسعه ملي، تحقيق و پايش اقدامات پيشگيرانه از مشكلات تغذيه اي اعم از كم خوري، پرخوري و كمبود ريز مغذي ها مي باشد تا مردمي سالم و پويا براي فعاليت در عرصه هاي علمي و فنا وري در جهت توسعه اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي گام بردارند
شرح وظایف:  
  واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهرستان ایلام با اجرای برنامه های ذیل شروع به فعالیت نموده است:
    الف) برنامه های بهبود رشد و تغذیه کودکان 
	- گسترش دانش پرسنل درمورد رشد و تغذیه کودکان 
 
	- اجرای طرح حمایتی مشارکتی بهبود وضع تغذیه کودکان با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) 
 
	- اجرای طرح یک وعده غذای گرم در روستا مهدها با همکاری بهزیستی 
 
	- آموزش عملی مادران در مورد تغذیه تکمیلی کودکان : 
 
  در راستای بهبود وضع تغذیه کودکان این طرح در کلیه خانه های بهداشت شهرستان ایلام در حال حاضر اجرا میگردد. در این طرح مادرانی که کودک 24-6 ماهه دارند بوسیله پرسنل بهداشتی بصورت عملی با نحوه طبخ انواع غذا ها ی کودک آشنا شده و مهارت لازم برای تهیه غذای مناسب برای کودک خود را فرا میگیرند. لوازم و مواد اولیه لازم برای این طرح غالبا توسط سیستم بهداشت در اختیار پرسنل قرار میگیرد. و گاها از مشارکتهای مادران و پرسنل نیز استفاده میگردد. 
  ب) برنامه ها ی یپیشگیری و کنترل کمبود ریز مغذیها 
	- پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید : 
 
  - پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان 
  - برگزاری کمیته I.D.D 
  - سنجش کیفی ید نمک های مصرفی اماکن عمومی و مراکز عرضه مواد غذایی (بهداشت محیط) 
  - اجرای بسیج های آموزش همگانی در زمینه مصرف نمکهای ید دار 
  - بررسی پوشش مصرف نمک های ید دارخانوارهای روستایی به تفکیک مراکز بهداشتی درمانی (بهورزان)
  - فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم با تاکید بر مصرف نمکهای تصفیه شده ید دار 
	- پیشگیری و کنترل کمخونی فقر آهن 
 
  - اجرای سالانه طرح آموزش تغذیه و آهن یاری مدارس دخترانه (مقطع راهنمایی و دبیرستان) 
  - آهن یاری زنان باردار، شیرده و کودکان زیر 2 سال 
  - آموزش تغذیه گروههای مختلف 
  - ترویج مردم به استفاده از نانهای غنی شده با آهن 
	- پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین A و D 
 
  - مکمل یاری کودکان و زنان باردار 
  - آموزش تغذیه گروههای مختلف 
	- پیشگیری و کنترل کمبود روی 
 
  - آموزش تغذیه 
  - مکمل یاری زنان باردار و شیر ده با مولتی ویتامین مینرال 
    
  ج) برنامه های ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه 
	- اصلاح الگوی مصرف روغن 
 
	- ترویج مصرف میوه و سبزی 
 
	- ترویج مصرف شیر و فراورده های آن 
 
	- آموزش الگوی صحیح مصرف مواد غذایی 
 
	- ترویج مصرف آبزیان 
 
	- اصلاح عادات غذایی نامناسب مانند کاهش مصرف نوشابه های گازدار، تنقلات غذایی کم ارزش و معرفی جایگزینهای مناسب 
 
  د- برنامه پایش و ارزشیابی فرایندهای تغذیه 
	- پایش عملکرد سطوح پائین 
 
	- اجرای طرحهای پژوهشی 
 
			 
				کارشناس مسئول واحد سلامت تغذیه:سمیه سعیدی
مدرک تحصیلی: کارشناس ارشد تغذیه
 
 
کارشناس تغذیه: باقر کرمی
مدرک تحصیلی: کارشناس تغذیه