کارگاه آموزشی مدیریت بهداشت آب و فاضلاب در مراسم اربعین، برگزار شد
امتیاز:
کارگاه آموزشی دستورالعمل مدیریت بهداشت آب و فاضلاب در مراسم اربعین و ۱۱ اصل نظارت
بر عملکرد تانکرهای آبرسان در سالن جلسات مرکز بهداشت شهرستان ایلام برگزار شد.
کارشناس کنترل کیفی آب شهرستان ایلام در این کارگاه به اهمیت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی و تاثیر مستقیم آن بر سلامت زائرین پرداخت و بر نظارت دقیق کارشناسان بر منابع و شبکه عرضه آب آشامیدنی تاکید کرد.
فرشته نیکوند افزود امیدواریم با همت کارشناسان برنامه و با اجرای دقیق دستورالعمل ها و تشدید نظارت ها و آموزشها بتوانیم نقش خود را در سلامت زائرین حضرت اباعبدالله ایفا کنیم.
وی در ادامه به مرور دستورالعملها در حیطه بهداشت آب، مواد غذایی و دفع بهداشتی فاضلاب پرداخت که اهم موضوعات آن به شرح زیر است :
شناسایی مخاطرات احتمالی مرتبط با آب و فاضلاب
کنترل بهداشت فردی، بهداشت آب، بهداشت موادغذایی، بهداشت محیط زیست و دفع بهداشتی فاضلاب در موکب ها
جلوگیری از عرضه هر نوع مواد خوراکی به صورت غیر بسته بندی مانند آب، یخ، شربت، سالاد و سبزیجات در موکب ها با توجه به نگرانی از احتمال بروز و شیوع بیماری وبا
نصب، نظافت و تخلیه به هنگام سطل های زباله اطراف موکب ها و مسیرهای پیاده روی و نقاط تجمع زوار
نظارت بر شستشو و گندزدایی سرویسهای بهداشتی، دوشهای صحرایی و محلهای شست و شوی لباس و ظروف در مسیر و محل اسکان زائرین در طول مراسم اربعین به صورت حداقل دو بار در روز
نظارت بر توزریع آب بسته بندی مورد تایید وزارت بهداشت برای موکب ها و زائرین
نمونه برداری و انجام آزمون های میکروبی، فیزیکی و شیمیایی محموله های آب بسته بندی