اخبار

تاریخ انتشار: جمعه 29 دی 1402
برگزاری کلاس آموزشی برنامه بلوغ پسران برای مراقبین سلامت مرد  در محل سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان ایلام

  برگزاری کلاس آموزشی برنامه بلوغ پسران برای مراقبین سلامت مرد در محل سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان ایلام

امتیاز: Article Rating
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان؛دکتر میلاد نرگسی با برگزاری جلسه اموزشی جهت مراقبین سلامت مرد در مراکز بهداشتی به بیان تغییرات و رشد در جوانان پرداخت وی با بیان اینکه در برهه سنی بلوغ که ۱۴تا ۱۶سالگی اوج تغییرات را شاهدیم فرزندان با بروز صفات ثانویه تغییرات خلقی و عدم درک صحیح از خود همراه بوده که خانواده ها با شناخت و مدیریت ان به سلامت روان وجسمی فرزندان خود کمک کنند وظیفه مراکز بهداشتی و پایگاه آموزش صحیح والدین در راهنمایی و شناخت و عدم شرم فرزندان در سن بلوغ بوده که با تاکید بر دوستی و راز داری و حق اظهار نظر و اجتماعی شدن فرزنذ می توان به سلامت این برهه حساس رفتاری جسمی را پشت سر گذاشته و به جامعه کمک کرد
وی در این باره بیان کرد: افراد در مرحله بین دوران کودکی و بزرگسالی یعنی ۱۲ تا ۱۸ سالگی بلوغ را تجربه می‌کنند، بلوغ اولین مرحله نوجوانی و زمان کسب قدرت باروری است که اغلب پسران در سن ۱۲.۵ سالگی و با افزایش هورمون‌ها آن را تجربه می‌کنند. اگر علائم بلوغ در پسران تا ۱۸ سالگی بروز نیابد، آنها دچار بلوغ دیررس و اگر بلوغ قبل از ۱۰ سالگی رخ دهد آنها دچار بلوغ زودرس شده‌اند.
به گفته وی، به طور معمول پسران در بازه زمانی ۱۴ تا ۱۶ سالگی به بلوغ رسیده و در این مرحله تحول ناگهانی رشد و تکامل را کسب می‌کنند.
دکتر میلادنرگسی با تاکید بر اینکه سن بلوغ در افراد مختلف متفاوت است، تاکید کرد: بلوغ معمولا بین سه تا چهار سال در فرد اتفاق می‌افتد که معمولا با رشد و تکامل بسیار زیاد، سریع و ناگهانی همراه است. در واقع بلوغ دوران بروز رفتارهای خاص است که در پسران همراه با تغییرات جسمی در عضلات بدن، اندام‌ها و رشد و تکامل صفات اولیه، افزایش وزن و قد، افزایش چربی، رشد استخوان‌ها و عضلات و به وجود آمدن صفات ثانویه جنسی رخ می‌دهد.

دکتر نرگسی ادامه داد: خانواده‌ها باید در این دوران با نوجوان خود ارتباط بهتری بگیرند و به آنها در حل مسائل کمک کنند. باید به نحوی رفتار کنند تا نوجوان احساس تنهایی و بی‌پشت و پناهی نداشته باشد.
وی یکی از مشغله‌های ذهنی پسران نوجوان در دوران بلوغ را ظهور غریزه جنسی دانست و تاکید کرد: نوجوانان در این دوران نمی‌دانند که چگونه با این احساس برخورد کنند به همین دلیل تعادل خود را از دست می‌دهند. باتوجه به اینکه نوجوانان با علت و چگونگی تغییرات دوران بلوغ آشنا نیستند و برخی والدین نیز نسبت به این تحولات بی‌تفاوت هستند، تحولات دوران بلوغ برای نوجوانان موضوعی ترسناک خواهد بود، یعنی ممکن است آنها در بازه‌ای از زمان منزوی و وحشت زده شوند؛ لذا بروز واکنش‌های نامناسب از سوی والدین می‌تواند به رابطه آنها با نوجوان‌شان لطمه وارد کند.

وی با بیان اینکه با رشد نوجوانان، بازی‌های آنها نیز تغییر می‌کند، تصریح کرد: پسران نوجوان علاقه‌مندند در گروه‌های بزرگ متشکل از پسر، بازی‌های خشن داشته باشند. تاثیر فشار گروه‌های هم سال از سال‌های ابتدای عمر آغاز و تا ابد ادامه پیدا می‌کند لذا اگر نوجوانان وقت خود را با افرادی که ارزش‌های مشترکی با یکدیگر دارند صرف کنند می‌توانند تاثیرات مثبتی روی یکدیگر داشته باشند.

نرگسی با اشاره به اینکه نوسانات خلقی با گذر زمان برطرف می‌شود، ادامه داد: در این دوران والدین باید به رژیم غذایی مناسب، ورزش کردن و آموزش روش‌هایی برای آرامش روح به فرزندشان توجه کنند
تصاویر
  • برگزاری کلاس آموزشی برنامه بلوغ پسران برای مراقبین سلامت مرد  در محل سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان ایلام
  • برگزاری کلاس آموزشی برنامه بلوغ پسران برای مراقبین سلامت مرد  در محل سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان ایلام
ثبت امتیاز